Ποιοι είμαστε

Η Ελληνική Γεροντολογική και Γηριατρική Εταιρεία

Η Ελληνική Γεροντολογική και Γηριατρική Εταιρεία (Ε.Γ.Γ.Ε.) είναι μια επιστημονική, μη κερδοσκοπική εταιρεία, η οποία δημιουργήθηκε το 1977 και έχει προσφέρει πολλά στον τομέα της γηριατρικής και γεροντολογίας.

Αριθμεί εκατοντάδες μέλη, όλοι επιστήμονες, με ιδιαίτερο ενδιαφέρον στο χώρο της γηριατρικής και γεροντολογίας.

Στοχεύει στη στενή συνεργασία και ανταλλαγή πληροφοριών με ελληνικά και ξένα εκπαιδευτικά ιδρύματα, με ελληνικές και διεθνείς ιατρικές εταιρείας και οργανισμούς, με σωματεία και φορείς, που έχουν ως βασικό τους αντικείμενο την παροχή υπηρεσιών και την έρευνα στην Τρίτη ηλικία.

Ποιος ήταν ο Νέστωρ;

Ο Νέστωρ ήταν μυθικός ήρωας της Αρχαίας Ελλάδας, βασιλιάς της Πύλου, ο οποίος, σε μεγάλη ηλικία πήρε μέρος στον Τρωικό Πόλεμο. Στην ομηρική ποίηση παρουσιάζεται ως ο γηραιός ,δεινός ομιλητής, γλυκομίλητος και συνετός σύμβουλος, που με τα λόγια του συμφιλίωνε τους Αχαιούς στις μεταξύ τους διαμάχες. Ήταν το πρόσωπο το οποίο όλοι σέβονταν και άκουγαν με προσοχή, καθώς είχε την πείρα των χρόνων του και των πολέμων που είχε λάβει μέρος.

Σήμερα η προσφώνηση «Νέστωρ», λόγω της ταύτισης με την έννοια του σοφού γέροντα, είναι ένας τιμητικός τίτλος προς το γηραιότερο μέλος μιας ομάδας ή μιας εταιρείας αλλά και σε κάθε ηλικιωμένο με πολλές και πολύτιμες εμπειρίες.