Ημερίδα στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Αθλητισμού #BEACTIVE

Η Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου Γαλατσίου, η Ελληνική Γεροντολογική και Γηριατρική Εταιρεία και η 50+ Ελλάς πραγματοποίησαν ενημερωτική ημερίδα για άτομα ηλικίας 50 ετών και άνω στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Αθλητισμού #BEACTIVE επ’ ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας των Ηλικιωμένων – 1η Οκτωβρίου που θα έλαβε χώρα στον Πολιτιστικό Χώρο «Καμίνι» τη Δευτέρα 3 Οκτωβρίου 2016 και ώρα 17.00-19.00.

Στην εκδήλωση έγινε παρουσίαση του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Δια Βίου Μάθησης Erasmus+ με τίτλο: «4ΧF for SILVER SAFETY».

Κατά τη διάρκεια της ημερίδας πραγματοποιήθηκε επίδειξη του αθλήματος του μπριτζ από την Ελληνική Ομοσπονδία Μπριτζ.

Είσοδος ελεύθερη

Πολιτιστικός Χώρος «Καμίνι»: Ρεθύμνης 36 & Καψάλη Χρήστου 14, Γαλάτσι.

Δηλώσεις Συμμετοχής και πληροφορίες στα τηλέφωνα της Κοινωνικής Υπηρεσίας: 210-2222011 & 213-2055376 (από τις 09:00 έως τις 14:00).

Το πρόγραμμα #BEACTIVE αποτελεί μία πανευρωπαϊκή εκστρατεία για την προώθηση της σημασίας της άθλησης και της σωματικής και πνευματικής άσκησης σε κάθε ηλικία, την οποία υλοποιεί στην Ελλάδα η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού. Στην εκδήλωση, όπου παραβρέθηκαν και μίλησαν πολύ σημαντικοί επιστήμονες και καθηγητές, ιατροί, νοσηλευτές, κοινωνιολόγοι και ψυχολόγοι, συζητήσαμε για τα προβλήματα υγείας που ίσως αρχίζουν να εμφανίζονται καθώς τα χρόνια περνάνε, ποιες ασκήσεις πρέπει να κάνουμε για να κρατάμε σώμα και νου σε εγρήγορση, πώς να αποφεύγουμε πτώσεις, κατάγματα κλπ. και διδαχθήκαμε τους βασικούς κανόνες του μπριτζ, ενός πολύ διασκεδαστικού, αλλά και δύσκολου αθλήματος από την Ελληνική Ομοσπονδία Μπριτζ!