Ημερίδα: Άνοια, Αλτσχάιμερ, Κατάθλιψη και Τρίτη Ηλικία, Πνευματικό Κέντρο Δ. Βριλησσίων, 21 Μαρτίου 2018

Ανακοίνωση

Η Ελληνική Γεροντολογική και Γηριατρική Εταιρεία (Ε. Γ. Γ. Ε.) στα πλαίσια των κοινών δράσεων για την άνοια, διοργάνωσε με τη συνεργασία και την υποστήριξη του Οργανισμού Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης του Δήμου Βριλησσίων και της Ψυχογηριατρικής Εταιρείας «ο Νέστωρ», Ημερίδα με θέμα:

“Άνοια, Αλτσχάιμερ, Κατάθλιψη και Τρίτη Ηλικία”

Η ημερίδα πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 21 Μαρτίου 2018, 17.00 μ.μ. στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Βριλησσίων («αίθουσα Μουσών», Κισσάβου 11) όπου εγκεκριμένοι επιστήμονες (ψυχίατροι, νευρολόγοι) μίλησαν για τα σοβαρά ζητήματα της άνοιας και της κατάθλιψης, ενώ παράλληλα παρουσίασαν τις συνεργατικές δράσεις που πραγματοποιούνται από την σύμπραξη των προαναφερθέντων φορέων αναφορικά με την Τρίτη ηλικία και τις φιλικές κοινότητες της άνοιας.

Είσοδος Ελεύθερη.

Ημερίδα: "Άνοια, Αλτσχάιμερ, Κατάθλιψη και Τρίτη Ηλικία", Πνευματικό Κέντρο Δ. Βριλησσίων, 21 Μαρτίου 2018

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την 21.3.2018 η Ημερίδα: Άνοια, Αλτσχάιμερ, Κατάθλιψη και Τρίτη Ηλικία

Η Ελληνική Γεροντολογική και Γηριατρική Εταιρεία σε συνεργασία με τον Δήμο Βριλησσίων και την Ψυχογηριατρική Εταιρεία «ο Νέστωρ» πραγματοποίησε στις 21.3.2018 ενημερωτική ημερίδα με θέμα “Άνοια, Αλτσχάιμερ, Κατάθλιψη και Τρίτη Ηλικία”.

Η εκδήλωση αυτή εντάσσεται στο πλαίσιο των κοινών δράσεων για τις φιλικές κοινότητες για την άνοια και είχε ως βασικό στόχο την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κοινού για ζητήματα που αφορούν την υγεία των ηλικιωμένων αναφορικά με την άνοια, την κατάθλιψη αλλά και τις συνεργατικές δράσεις και πρακτικές πρόληψης.

Την ενδιαφέρουσα αυτή εκδήλωση χαιρέτησε ο Δήμαρχος Βριλησσίων, κ. Ξένος Μανιατογιάννης, ενώ ταυτόχρονα παρευρέθηκαν μέλη του δημοτικού συμβουλίου σε μια κατάμεστη αίθουσα στο Πνευματικό κέντρο του Δήμου Βριλησσίων. Η τεράστια προσέλευση του κόσμου δικαιώνει την πρωτοποριακή προσπάθεια του Δήμου Βριλησσίων να γίνει ένας από τους πρώτους δήμους που θα εφαρμόζει μέσω πολλών δράσεων φιλικές κοινότητες για την άνοια με απώτερο στόχο την βελτίωση της ποιότητας ζωής των ηλικιωμένων.

Είναι σημαντικό σε αυτό το σημείο να αναφερθεί πως ήδη έχει ξεκινήσει η λειτουργία του Ιατρείου Μνήμης στην Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου, ενώ παράλληλα έχουν ξεκινήσει οι ομάδες Νοητικής Ενδυνάμωσης και το «σχολείο φροντιστών» (café φροντιστών), ενώ θα πραγματοποιηθούν και πλήθος άλλων δράσεων σε συνεργασία με το Δήμο Βριλήσσιων.