Σχολείο Φροντιστών: Νέος φθινοπωρινός κύκλος

Ολοκληρωμένη εκπαίδευση για την Άνοια σε 6 μόλις συναντήσεις!

Ξεκινάει τον Σεπτέμβριο ο νέος φθινοπωρινός κύκλος συναντήσεων του Σχολείου Φροντιστών, το οποίο αποτελεί ένα πρωτοποριακό πρόγραμμα συμβουλευτικής στήριξης που απευθύνεται σε φροντιστές ασθενών με νόσο του Alzheimer και άλλες μορφές άνοιας.

Το πρόγραμμα «Σχολείο Φροντιστών» εντάσσεται στο πλαίσιο της υπογραφής Μνημονίου Συνεργασίας για τη δημιουργία Φιλικών Κοινοτήτων για την Άνοια στο Δήμο Αθηναίων, μεταξύ της Ελληνικής Γεροντολογικής και Γηριατρικής Εταιρείας (Ε.Γ.Γ.Ε.), της Ψυχογηριατρικής Εταιρείας «Ο Νέστωρ» και της Διεύθυνσης Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Υγείας του Δήμου Αθηναίων.

Οι συναντήσεις πραγματοποιούνται κάθε 15 ημέρες, ημέρα Τετάρτη, από τις 17:30 έως τις 19:30, δίνοντας την ευκαιρία στους φροντιστές να ανταλλάξουν απόψεις με άλλους φροντιστές ασθενών, να ενημερωθούν και να πάρουν συμβουλές από επαγγελματίες υγείας καθώς και να αποφορτιστούν για λίγο από το βαρύ πρόγραμμά τους, πίνοντας καφέ και αφιερώνοντας παράλληλα λίγο χρόνο στον εαυτό τους.

Χώρος διεξαγωγής των συναντήσεων είναι η αίθουσα διδασκαλίας και εκδηλώσεων του Κέντρου Alzheimer της Ψυχογηριατρικής Εταιρείας «Ο Νέστωρ» (2ος όροφος), στην οδό Ι. Δροσοπούλου 22, στην Κυψέλη.

Στην πρώτη συνάντηση που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 12 Σεπτεμβρίου στις 17:30, ο ψυχίατρος και επιστημονικά υπεύθυνος της Ψυχογηριατρικής Εταιρείας «Ο Νέστωρ» Δρ. Αντώνης Μούγιας θα μιλήσει με θέμα «Άνοια: κλινική εικόνα, διάγνωση και στάδια (εξέλιξη) της νόσου».

Ο κάθε κύκλος του Προγράμματος αποτελείται από 6 συναντήσεις, συνολικής διάρκειας δύο ωρών, στις οποίες πραγματοποιείται μια βασική ομιλία διάρκειας 20 λεπτών από έναν επαγγελματία υγείας και ακολουθεί συζήτηση μαζί με καφέ.

Υπεύθυνος του Προγράμματος είναι ο ψυχίατρος και επιστημονικά υπεύθυνος της Ψυχογηριατρικής Εταιρείας «Ο Νέστωρ», κ. Αντώνης Μούγιας και συντονίστρια του προγράμματος είναι η ψυχολόγος κα. Έλενα Ζέρβα.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή στα τηλέφωνα του Κέντρου Alzheimer της Ψυχογηριατρικής Εταιρείας «Ο Νέστωρ»: 210-8235050, 210-8235620.

Η συμμετοχή στο πρόγραμμα είναι δωρεάν.

Δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα των ενημερωτικών ομιλιών εδώ.