12ο Επιστημονικό Συμπόσιο Γενικής Ιατρικής, ΟΛΠ, 26-30 Σεπτεμβρίου 2018

Η Ελληνική Γεροντολογική και Γηριατρική Εταιρεία συμμετείχε με Στρογγυλή Τράπεζα στο 12ο Επιστημονικό Συμπόσιο Γενικής Ιατρικής που διοργάνωσε ο Ιατρικός Σύλλογος Πειραιά σε συνεργασία με το Ελληνικό Κολέγιο Γενικών Ιατρών υπό την αιγίδα του Υπουργείου Υγείας, στις 26-30 Σεπτεμβρίου 2018 στον Οργανισμό Λιμένος Πειραιώς. Η Στρογγυλή Τράπεζα της Ε.Γ.Γ.Ε. είχε θέμα «Επίκαιρα Θέματα Γηριατρικής» και πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 29 Σεπτεμβρίου στις 11:45-12:45. Το συντονισμό της Σ.Τ. είχε ο Πρόεδρος της Ε.Γ.Γ.Ε. Καθηγητής Χειρουργικής του ΕΚΠΑ, Συντονιστής Διευθυντής της Ογκολογικής Χειρουργικής Κλινικής του Αντικαρκινικού Νοσοκομείου Άγιος Σάββας κ. Ιωάννης Γ. Καραϊτιανός και συμμετείχαν με εισηγήσεις τα εξής μέλη της Ε.Γ.Γ.Ε.:

Αλεξάνδρα Κουτσοβασίλη, Νεφρολόγος «Χρόνια νεφρική νόσος»
Νίκος Αθανασόπουλος, Γαστρεντερολόγος «Η ασφάλεια των ενδοσκοπήσεων πεπτικού στους ηλικιωμένους»
Ελευθέριος Καραδήμας, Ορθοπεδικός Χειρουργός «Οστεοπόρωση-Κατάγματα: Πρόληψη και αντιμετώπιση στους ηλικιωμένους»
Ιωάννης Γ. Καραϊτιανός, Χειρουργός Ογκολόγος «Προσυμπτωματικός έλεγχος για καρκίνο σε άτομα 65 ετών και άνω»

Το ενδιαφέρον των συναδέλφων Γενικών Ιατρών που παρακολούθησαν τη Στρογγυλή Τράπεζα ήταν μεγάλο και επακολούθησε μία γόνιμη συζήτηση κατά την οποία διευκρινίστηκαν από τους ομιλητές οι θέσεις πάνω σε αμφιλεγόμενα γηριατρικά θέματα.
Η Ε.Γ.Γ.Ε. συγχαίρει τους διοργανωτές για την επιτυχή διοργάνωση του Συμποσίου και ευχαριστεί για την εποικοδομητική συνεργασία.