Εκδήλωση Παρουσίασης των Αποτελεσμάτων των Υπηρεσιών του Δήμου Βριλησσίων για την Άνοια

Στο πλαίσιο της ανάπτυξης συνεργασιών για τη δημιουργία Φιλικών Κοινοτήτων για την Άνοια, την Πέμπτη 23 Μαΐου 2019, η Ελληνική Γεροντολογική και Γηριατρική Εταιρεία σε συνεργασία με τον Οργανισμό Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης του Δήμου Αθηναίων και την Ψυχογηριατρική Εταιρεία «Ο Νέστωρ», διοργανώνουν μια ιδιαίτερη εκδήλωση ευαισθητοποίησης για την άνοια. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στις 7:00 μ.μ. στην Αίθουσα «Μουσών» του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Βριλησσίων (Κισσάβου 11, Βριλήσσια).

Στην εκδήλωση θα γίνει παρουσίαση των αποτελεσμάτων των υπηρεσιών που έχουν αναπτυχθεί στο Δήμο Βριλησσίων προκειμένου να γίνει ο Δήμος μια Κοινότητα Φιλική για την Άνοια και θα πραγματοποιηθούν ομιλίες από τον κ. Αντώνη Πολίτη, Καθηγητή Ψυχιατρικής ΕΚΠΑ, και τον Δρ. Αντώνη Μούγια, Ψυχίατρο και Επιστημονικά Υπεύθυνο του Κέντρου Μνήμης Αγίου Ελευθερίου της Ψυχογηριατρικής Εταιρείας «Ο Νέστωρ».

Κεντρικό θέμα της Εκδήλωσης θα είναι η καταπολέμηση του στίγματος της άνοιας ως βασικής προϋπόθεσης για τη δημιουργία Φιλικών Κοινοτήτων για την Άνοια. Κοινότητες οι οποίες δίνουν τη δυνατότητα στους ασθενείς με άνοια και τους φροντιστές τους να συμμετέχουν στα κοινά και να απολαμβάνουν μια αξιοπρεπή και ανεξάρτητη διαβίωση, χωρίς στίγμα.

Στο μουσικό μέρος της εκδήλωσης θα συμμετέχει η χορωδία ενηλίκων του Συλλόγου «Εργάνη» την οποία θα πλαισιώνουν στο πιάνο ο κ. Άγγελος Βελεγράκης ο οποίος έχει και την καλλιτεχνική διεύθυνση και στο φλάουτο η κ. Σοφία Σερέφογλου.

Η Ημερίδα διοργανώνεται από τη Διεύθυνση Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Υγείας του Δήμου Αθηναίων, την Ψυχογηριατρική Εταιρεία «Ο Νέστωρ» και την Ελληνική Γεροντολογική και Γηριατρική  Εταιρεία (Ε.Γ.Γ.Ε.), σε συνεργασία  με τη Διεύθυνση Ψυχικής Υγείας του Υπουργείου Υγείας, της Α’ Ψυχιατρικής Κλινικής ΕΚΠΑ και του Κέντρου Μελετών Υπηρεσιών Υγείας ΕΚΠΑ, και υλοποιείται στο πλαίσιο της εφαρμογής του Ευρωπαϊκού προγράμματος της Κοινής Δράσης για τη δημιουργία Φιλικών Κοινοτήτων για την Άνοια.

Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθυνθείτε στα τηλέφωνα: 210 22 88 515 και 210 22 88 551 (Κέντρo Μνήμης Αγίου Ελευθερίου)