Γηριατρικός Ασθενής σε Ανάγκη Χρόνιας Φροντίδας:
Από την κοινότητα στις δομές υγείας & πάλι πίσω.
2ο Προ-Συνεδριακό Σεμινάριο της EuGMS

Η Ελληνική Γεροντολογική & Γηριατρική Εταιρεία, η οποία μαζί με άλλες 4 Γηριατρικές Εταιρείες, αποτελεί μέλος της Ελληνικής Ένωσης Γηριατρικής όπου σε συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Εταιρεία Γηριατρικής- ΕuGMS διοργανώνουν το 2ο Προ-Συνεδριακό Σεμινάριο της European Geriatric Medicine Society- EuGMS στις 22 και 23 Νοεμβρίου 2019. Το σεμινάριο θα διεξαχθεί στην Θεσσαλονίκη στο Ξενοδοχείο Mediterranean Palace και θα έχει τίτλο : «Γηριατρικός Ασθενής σε Ανάγκη Χρόνιας Φροντίδας: Από την κοινότητα στις δομές υγείας & πάλι πίσω».

Ενδεικτικά οι θεματικές ενότητες που θα καλυφθούν είναι η πρόληψη επιπλοκών χρόνιων παθήσεων, η περίθαλψη χρονίως πασχόντων, η διατήρηση και η αποκατάσταση της αυτονομίας και η προάσπιση της ποιότητας της ζωής, επιστροφή στην κοινότητα και πρακτικές κατευθύνσεις γηριατρικού ενδιαφέροντος για επαγγελματίες υγείας 1ης γραμμής. Το επιστημονικό πρόγραμμα του σεμιναρίου θα διεξαχθεί στα ελληνικά με κάποιες sessions στα αγγλικά.

Το σεμινάριο αποτελεί μέρος και ολοκληρώνει τον κύκλο προσυνεδριακών σεμιναρίων πριν την διοργάνωση του Πανευρωπαϊκού συνεδρίου Γηριατρικής της European Geriatric Medicine Society -EuGMS στην Αθήνα στις 7-9 Οκτωβρίου του 2020. Το 1ο Προ-συνεδριακό σεμινάριο της  ΕuGMS διοργανώθηκε πέρυσι τον Νοέμβριο, στο Ινστιτούτο Pasteur στην Αθήνα και είχε τίτλο «Ο ρόλος της διατροφής και της άσκησης στην υγιή γήρανση».

Για να δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα του 2ου Προ-Συνεδριακού Σεμιναρίου πατήστε εδώ.

Για περισσότερες πληροφορίες και εγγραφές μπορείτε να επικοινωνήστε με την γραμματεία του σεμιναρίου στο : congress@signus.gr

Για διαδικτυακή εγγραφή πατήστε εδώ.