Απολογισμός για την Ημερίδα Ευαισθητοποίησης & Ενημέρωσης του Πολίτη

«Άνοια – Alzheimer ασθένειες με σοβαρές συνέπειες για τους πάσχοντες και τις οικογένειές τους, Πρόληψη – Αντιμετώπιση»

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η Ημερίδα Ευαισθητοποίησης & Ενημέρωσης του Πολίτη στον Δήμο Ηλιούπολης με το σημαντικό θέμα «Άνοια – Alzheimer ασθένειες με σοβαρές συνέπειες για τους πάσχοντες και τις οικογένειές τους, Πρόληψη – Αντιμετώπιση» που οργάνωσε η Ελληνική Γεροντολογική και Γηριατρική Εταιρεία σε συνεργασία με τις «ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ ΠΟΛΗΣ» του Δήμου Ηλιούπολης. Η Ημερίδα πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 4 Νοεμβρίου 2019 με ώρα έναρξης 18:30 μ.μ. στο Μουσείο Εθνικής Αντίστασης του Δήμου Ηλιούπολης.

Η ημερίδα ξεκίνησε με μια παρουσίαση των ομιλητών από εκπρόσωπο του «ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ ΠΟΛΗΣ» και στην συνέχεια τον χαιρετισμό του Δημάρχου Ηλιουπόλεως κ. Γιώργου Χατζηδάκη και του Αντιδημάρχου Κοινωνικής Πρόνοιας κ. Γιάννη Πούλου. Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους και άλλα σημαντικά πρόσωπα του δήμου όπως ο Αρχιμανδρίτης Διονύσιος Χαμαράκης.

Τον κύκλο των ομιλιών άνοιξε ο Ψυχίατρος και Επιστημονικά Υπεύθυνος του Κέντρου Μνήμης Αγ. Ελευθερίου της Ψυχογηριατρικής Εταιρείας «Ο Νέστωρ» Δρ. Αντώνης Μούγιας, και ακολούθησαν διακεκριμένοι επιστήμονες όπως η κα. Καλδή Μικαέλα, ψυχολόγος Msc, η κα. Συνετού Μαργαρίτα, νευρολόγος και υποψήφια διδάκτωρ της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών , ο κ. Προύσκας, Δρ. Γεροντολογίας και Προέδρος – Διευθύνων Σύμβουλος στην Άκτιος Α.Ε.  και η κα. Κοντογιάννη Ευαγγελία, ψυχολόγος Msc. Η θεματολογία αφορούσε την Άνοια και συναφείς διαταραχές, και πιο συγκεκριμένα την κλινική της εικόνα, τον τρόπο πρόληψης και θεραπείας, το κοινωνικό κόστος, την κατάθλιψη αλλά πρακτικές συμβουλές συμπεριφοράς προς άτομα που πάσχουν από την νόσο.

Την εκδήλωση παρακολούθησαν κάτοικοι του Δήμου Ηλιούπολης στους οποίους δόθηκε στο τέλος των παρουσιάσεων η ευκαιρία να θέσουν πολύ ενδιαφέρουσες ερωτήσεις και απορίες προς τους ομιλητές.

Η Ημερίδα αποτέλεσε μια διοργάνωση της Ελληνικής Γεροντολογικής και Γηριατρικής Εταιρείας με τις «ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ ΠΟΛΗΣ» του Δήμου οι οποίες αποτελούνται από τις ακόλουθες Μη Κερδοσκοπικές Οργανώσεις και Συλλόγους του Δήμου Ηλιούπολης:

  • Ελληνική Εταιρεία Σκλήρυνσης κατά πλάκας
  • Ένωση καλλιτεχνών & λογοτεχνών Ηλιούπολης
  • Κ.Ε.Ε.Π.Ε.Α “Ορίζοντες”
  • Περιβαλλοντικός πολιτιστικός όμιλος Αττικής
  • Πολιτιστικός μ/φ όμιλος «Ο Παν»
  • Εκπολιτιστικός Εξωραϊστικός Σύλλογος Αγ. Μαρίνας «Η Πρόοδος»
  • Σύλλογος Κερκυραίων Ηλιούπολης «Οι Φαίακες»
  • Σωματείο κυρίων Ηλιούπολης « Η Πρόοδος»
  • Ροταριανός όμιλος Ηλιούπολης
  • Κινηματογραφική λέσχη Ηλιούπολης

IlioupolisOnline Ενημερωτική και Πολιτισμική ΑΜΚΕ