Σεμινάριο Ψυχογηριατρικής & Ευαισθητοποίησης στην Άνοια

Πραγματοποιήθηκε χθες, την Τετάρτη 6 Νοεμβρίου, το πρώτο μάθημα του σεμιναρίου ευαισθητοποίησης πάνω στην άνοια, το οποίο πραγματοποιείται στον πάντα φιλόξενο χώρο του Μερόπειου Φιλανθρωπικού Ιδρύματος.

Ο πρόεδρος της ΕΓΓΕ, Ιωάννης Καραϊτιανός καλωσόρισε τους συμμετέχοντες του σεμιναρίου και μίλησε για την Γηριατρική στην Ελλάδα του σήμερα. Στη συνέχεια, πραγματοποιήθηκε η πρώτη εισήγηση του σεμιναρίου, με θέμα “η άνοια στην Ελλάδα σήμερα».

Το σεμινάριο πραγματοποιείται για 8η συνεχόμενη φορά με φορείς οργάνωσης την Ελληνική Γεροντολογική Εταιρεία και την Ψυχογηριατρική Εταιρεία. Επιστημονικά Υπεύθυνοι του σεμιναρίου είναι οι κύριοι Πολίτης Αντώνης, Καθηγητής Ψυχιατρικής ΕΚΠΑ και ο Αντώνης Μούγιας, Ψυχίατρος, Επιστημονικά Υπεύθυνος του Κέντρου Μνήμης Αγίου Ελευθερίου.

Το Πρόγραμμα του Σεμιναρίου περιλαμβάνει 45 ώρες θεωρητικής διδασκαλίας και 18 ώρες πρακτικής άσκησης και παρουσίασης περιστατικών. Η πρακτική άσκηση θα διεξαχθεί στο Κέντρο Μνήμης του Αγίου Ελευθερίου της Ψυχογηριατρικής Εταιρείας «Ο Νέστωρ».

Για το αναλυτικό Πρόγραμμα του Σεμιναρίου, πατήστε εδώ.