Σχολείο φροντιστών ατόμων με άνοια στο πνευματικό κέντρο του Δήμου Βριλησσίων

Στο πλαίσιο της συνεργασίας για τις Φιλικές Κοινότητες προς την Άνοια, η Ψυχογηριατρική εταιρία “Ο Νέστωρ” σε συνεργασία με τον Οργανισμό Κοινωνικής Προστασίας & Αλληλεγγύης του Δήμου Βριλησσίων και την Ελληνική Γεροντολογική και Γηριατρική Εταιρεία ξεκίνησε στις 18.4.2018 ένα πρωτοποριακό πρόγραμμα συμβουλευτικής στήριξης σε άτομα που φροντίζουν ηλικιωμένους, το οποίο παρέχεται χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση των φροντιστών.

Έναρξη 1ου κύκλου: Τετάρτη 18/04, ώρα 17.00-18.00 μ.μ.

Για το πρόγραμμα πατήστε εδώ.

Ο κύκλος συναντήσεων θα πραγματοποιείται στην αίθουσα ΚΑΠΗ του Πνευματικού Κέντρου Βριλησσίων, με σκοπό να δώσει χρήσιμες πληροφορίες σχετικά με τη φροντίδα των ασθενών αλλά και να στηρίξει τους φροντιστές ψυχολογικά, συνδυάζοντας την ενημέρωση και την εκπαίδευση, με διαλείμματα για καφέ.

Στις συναντήσεις αυτές οι φροντιστές (ή συγγενείς) έχουν την ευκαιρία να ανταλλάξουν απόψεις με άλλους φροντιστές ασθενών, να ενημερωθούν και να πάρουν συμβουλές από επαγγελματίες υγείας με διαφορετική θεματολογία σε κάθε συνάντηση, όπως προβλήματα συμπεριφοράς των ασθενών, μη φαρμακευτικές παρεμβάσεις, δημιουργική απασχόληση στο σπίτι, τρόποι μείωσης της επιβάρυνσης του φροντιστή, φροντίδα του ασθενή κ.α.

Είναι γεγονός ότι οι φροντιστές ασθενών με άνοια, επιβαρύνονται ψυχικά, σωματικά αλλά και οικονομικά, στην προσπάθειά τους να φέρουν εις πέρας το δύσκολο έργο τους. Στόχος μας είναι η ουσιαστική υποστήριξη του έργου τους και η εμψύχωση τους για τη συνέχεια.

Τηλέφωνο εκδήλωσης συμμετοχής: 210-8045564 (Κοινωνικά Ιατρεία Δήμου Βριλησσίων)

Υπεύθυνοι ψυχολόγοι ΟΚΠΑΔΒ:

Γιώτα Σορανίδου και Μαριάννα Λουλέ