Ολοκληρώθηκε ο εαρινός πρώτος κύκλος του «Σχολείου Φροντιστών» στο Δήμο Βριλησσίων

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε ο πρώτος κύκλος του Σχολείου Φροντιστών του Δήμου Βριλησσίων που έλαβε χώρα στο Πνευματικό Κέντρο (Κισσάβου 11, Πεντέλη). Το Σχολείο Φροντιστών αποτελεί ένα Πρόγραμμα που απευθύνεται σε άτομα που φροντίζουν ασθενείς με νόσο Alzheimer και προσφέρεται εντελώς δωρεάν.

Οι συναντήσεις πραγματοποιήθηκαν σε εβδομαδιαία βάση, δίνοντας την ευκαιρία στους φροντιστές να ανταλλάξουν απόψεις με άλλους φροντιστές ασθενών και να αποφορτιστούν για λίγο από το βαρύ πρόγραμμά τους, πίνοντας καφέ και αφιερώνοντας παράλληλα λίγο χρόνο στον εαυτό τους.

Για τους περισσότερους φροντιστές ήταν μια διδακτική και ουσιαστική εμπειρία καθώς ανακουφίστηκαν αναφορικά με τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν αλλά και τα έντονα συναισθήματα που βιώνουν και καλούνται να διαχειριστούν. Παράλληλα ενημερώθηκαν και πήραν πολύτιμες συμβουλές από τους επαγγελματίες υγείας για το πώς μπορούν να αντιμετωπίζουν τις στρεσογόνες και απαιτητικές καταστάσεις της καθημερινότητας.

Το Πρόγραμμα πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο των δράσεων για τις Φιλικές Κοινότητες για την Άνοια που υλοποιούνται μέσω του μνημονίου συνεργασίας της Ελληνικής Γεροντολογικής και Γηριατρικής Εταιρείας (Ε.Γ.Γ.Ε.) με την Ψυχογηριατρική Εταιρεία «ο Νέστωρ» και τον Οργανισμό Κοινωνικής Προστασίας & Αλληλεγγύης του Δήμου Βριλησσίων.

Για τον επόμενο κύκλο του «Σχολείου Φροντιστών» στο Δήμο Βριλησσίων που θα ξεκινήσει το φθινόπωρο του 2018, μπορείτε να δηλώσετε τη συμμετοχή σας στο τηλέφωνο των Κοινωνικών Ιατρείων του Δήμου Βριλησσίων: 210-80 45564, καθημερινές 10.00-14.00μμ.