Έναρξη Προγράμματος «Σχολείου Φροντιστών» Ασθενών με Άνοια στον Δήμο Κορυδαλλού

Την Παρασκευή 3 Μαΐου 2019, θα ξεκινήσει στον Δήμο Κορυδαλλού το Πρόγραμμα «Σχολείο Φροντιστών» ασθενών με Άνοια. Το «Σχολείο Φροντιστών» θα διεξάγεται κάθε Παρασκευή του Μαΐου 13:30 – 15:00 στο Κτήριο Κοινωνικών Υπηρεσιών (Ξενοφώντος 5 & Πελοπίδα, χώρος του Κ.Η.Φ.Η.)

Απευθύνεται σε φροντιστές ασθενών με νόσο Alzheimer και συγγενείς διαταραχές έτσι ώστε να ενημερωθούν μέσω μιας σειράς θεμάτων που αφορούν στην φροντίδα των ασθενών με άνοια αλλά και την σημασία της δικής τους αυτοφροντίδας. Επιπλέον θα τους δοθεί η ευκαιρία να μοιραστούν τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν, να ανταλλάξουν απόψεις με άλλους φροντιστές και να αποφορτιστούν για λίγο από το βαρύ πρόγραμμα της καθημερινότητάς τους. Ενδεικτικά τα θέματα που θα παρουσιαστούν θα προσφέρουν πληροφορίες γύρω από την άνοια, συμβουλές για την διαχείριση δύσκολων συμπεριφορών των ασθενών, την προσωπική επιβάρυνση των φροντιστών, συμβουλές για την αντιμετώπιση των δύσκολων συναισθημάτων και την σημασία της αυτόφροντίδας και την κοινωνική επιβάρυνση από το στίγμα της νόσου.

Επιστημονικά υπεύθυνος του «Σχολείου Φροντιστών» θα είναι ο Ψυχίατρος Δρ. Αντώνης Μούγιας, ενώ υπεύθυνο για την οργάνωση του θα είναι το Τμήμα Προστασίας Προαγωγής Δημόσιας Υγείας & Υγιεινής της Διεύθυνσης Κοινωνικών Υπηρεσιών.

Το «Σχολείο φροντιστών», μαζί με το Ιατρείο Μνήμης και τις ομάδες νοητικής ενδυνάμωσης που ήδη λειτουργούν στον Δήμο Κορυδαλλού, εντάσσεται στο πλαίσιο των δράσεων για τις Φιλικές Κοινότητες για την Άνοια, που υλοποιούνται από τον Δήμο Κορυδαλλού μέσω του μνημονίου συνεργασίας με την Ελληνική Γεροντολογική & Γηριατρική Εταιρεία (Ε.Γ.Γ.Ε.) και την Ψυχογηριατρική Εταιρεία «ο Νέστωρ».

Για περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής μπορείτε να απευθυνθείτε στα τηλέφωνα 213 2129311 και 213 2129314, της Διεύθυνσης Κοινωνικών Υπηρεσιών του Δήμου Κορυδαλλού, Τμήμα Προστασίας Προαγωγής Δημόσιας Υγείας & Υγιεινής.

Η συμμετοχή στο Πρόγραμμα είναι Δωρεάν.

Ενώ εδώ μπορείτε να δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα του «Σχολείου Φροντιστών».