Απολογισμός 1ης Συνάντησης του Προγράμματος «Σχολείο Φροντιστών» Ασθενών με Άνοια στον Δήμο Κορυδαλλού

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 3 Μαΐου 2019, στο Κτήριο Κοινωνικών Υπηρεσιών του Δήμου Κορυδαλλού, η πρώτη συνάντηση του Προγράμματος «Σχολείο Φροντιστών» Ασθενών με Άνοια και συγγενείς διαταραχές.

Ο Δρ. Αντώνης Μούγιας, Ψυχίατρος και Επιστημονικά Υπεύθυνος του Κέντρου Μνήμης του Αγίου Ελευθερίου, μίλησε στους φροντιστές σχετικά με το τι είναι η άνοια και που είναι η θεραπευτική αντιμετώπισή της. Δόθηκε η ευκαιρία στα άτομα μέσω της συζήτησης να λύσουν τυχόν απορίες γύρω από την φύση και την εξέλιξη της νόσου αλλά και να ενημερωθούν για τους τρόπους όπου μπορούν να βοηθηθούν.

Την Παρασκευή 10 Μαΐου θα ακολουθήσει η συνάντηση του «Σχολείου Φροντιστών», όπου θα διεξαχθεί στο ίδιο μέρος και ώρα (13:30 – 15:00, Κτήριο Κοινωνικών Υπηρεσιών Ξενοφώντος 5 & Πελοπίδα, χώρος του Κ.Η.Φ.Η.) Σε αυτή την συνάντηση η κα. Ιωάννα Σμυρνή, Ψυχολόγος του Κέντρου Alzheimer της Ψυχογηριατρικής Εταιρείας «Ο Νέστωρ», θα μιλήσει για το πως μπορούν οι φροντιστές να διαχειρίζονται τις δύσκολες συμπεριφορές του ασθενή και θα δοθούν πρακτικές συμβουλές.

Για περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής μπορείτε να απευθυνθείτε στα τηλέφωνα 213 2129311 και 213 2129314, της Διεύθυνσης Κοινωνικών Υπηρεσιών του Δήμου Κορυδαλλού, Τμήμα Προστασίας Προαγωγής Δημόσιας Υγείας & Υγιεινής.

Η συμμετοχή στο Πρόγραμμα είναι Δωρεάν.

Το αναλυτικό πρόγραμμα του «Σχολείου Φροντιστών» μπορείτε να το βρείτε εδώ.